EPA-EFE/Juanjo Martin
Karim Benzema

U utorak se igra prvi meč polufinala Lige šampiona – Mančester Siti na „Etihadu“ dočekuje Real Madrid, a vezni fudbaler „Građana“ Ilkaj Gundoan komentarisao je napadača „kraljevskog kluba“ Karima Benzemu i izneo niz komplimenata na račun 34-godišnjeg ofanzivca rođenog u Lionu.

Karim Benzema je do sada u karijeri četiri puta biran za francuskog igrača godine, ali nijednom nije dobio Zlatnu loptu – nagradu koju „Frans fudbal“ dodeljuje najboljem fudbaleru u jednoj kalendarskoj godini.

– Trenutno je, po mom mišljenju, Benzema uz Roberta Levandovskog najbolji napadač na svetu. Dobaro igra obema nogama, odličan je u skok-igri, mislim da je u prošlosti bio vrlo potcenjen, a sada dokazuje da su pogrešili svi oni koji su ga kritikovali – izjavio je Ilkaj Gundoan.

Benzema igra izuzetnu sezonu u ekipi Karla Anćelotija – na 40 utakmica u svim takmičenima zabeležio je 39 golova i 13 asistencija.

– Karim je dugo bio u Ronaldovoj senci, naročito u očima novinara. Sada konačno dobija poštovanje i pažnju koju zaslužuje. Njegova dostignuća govore za sebe. Benzema ima sve što je neophodno kako bi dobio Zlatnu loptu – rekao je 31-godišnji nemački fudbaler turskog porekla.

U drugom polufinalu sastaju se Liverpul i Viljareal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here