Beograd dobio glavni poštanski centar

0

Otvaranje: Milan Krkobabić, Aleksandar Vučić i Siniša Mali
 

U centru, otvorenom na Svetski dan pošta, automatski će biti sortirano i lokalnim poštama slato do milion pisama i paketa dnevno. Sistem prepoznaje napisane adrese i sam razdvaja pisma prema poštanskim brojevima za sve gradove u Srbiji.

 

Centar je otvorio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se pre godinu i po dana mislilo da će gradilište u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu biti "još jedan spomenik gluposti", a da Srbija danas ima jedan od najsavremenijih sistema.

 

Vučić je rekao i da će za 15.000 radnika Pošte Srbije biti posla i da će se njihov broj smanjivati kroz redovno penzionisanje, a radnici pošte će živeti pristojno, ali neće biti bogati.

 

Pošta Srbije je u regionale centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu uložila ukupno 46 miliona evra sopstvenog novca koje je zaradilo to javno preduzeće.

 

Regionalni poštansko-logistički centar Pošta Srbije najveći je u Jugositočnoj Evropi
 

Vučić je ponovio da će sva javna preduzeća od ove godine u budžet uplaćivati 70 odsto svog profita.

 

"Država je osnovala javna preduzeća da bi mogla da podmiri potrebe prema svima i da investira u zemlji ali i da podmiri potrebe socijalno najugroženijih", rekao je Vučić.

 

Vučić je čestitao otvaranje centra direktoru Javnog preduzeća Pošta Srbije Milanu Krkobabiću ali je naveo da će to preduzeće morati da daje više državi.

 

Predsednik Vlade je naveo i da bi poštanski centar u Beogradu trebalo napuniti sadržajima i da bi to trebalo da bude i centar i skladište za prodaju putem interneta.

Krkobabić je podsetio da je centar zamišljen pre 40 godina i da je današnjim otvaranjem ostvaren decenijski san radnika Pošte.

 

"Pošta Srbije je otvaranjem ovog centra postala regionalni lider i ima najsavremeniju tehnologiju", rekao je Krkobabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here