EPA/ERIK S. LESSER
Foto: Arhiva

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, pobedivši ostale kandidate, Barselonu, Lisabon i Dablin.

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima u organizaciji događaja još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda kaže da je ponosan na takvu odluku te da očekuje da se Beograd dokaže kao dobar domaćin.

– Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda – kazao je Miletić uz zahvalnost svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana na podršci, kao i Turističkoj organizaciji Srbije.

Marko Mihailović, koordinator Beograd Prajda smatra da je izbor Beograda kao domaćina Euro Prajda 2022. “velika potvrda našeg rada i cilja koji smo postavili kada smo počeli da organizujemo Beograd Prajd”.

– Euro Prajd 2022 u Beogradu nam daje priliku da Evropi i svetu pokažemo i pozitivne strane Balkana, ali najvažnije od svega je da ovim događajem želimo da ukažemo na duboke razlike koje imamo u društvu kao i na ozbiljan i sistematski problem diskriminacije i nejednakosti sa kojima se suočava LGBT+ zajednica na Zapadnom Balkanu – rekao je Mihailović.

2 COMMENTS

  1. B R A V O cini mi se da je ovo jedini prodor sbske politike na medu narodoj sceni
    neki dan sam procitao izjavu jedne Ruskinje
    koja kaze da je srbija jedna politicka LESINA mislim da nije pogresila

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here