Tanjug/AP

U Beogradu je izlečen trogodišnji dečak koji je imao težak oblik koronavirusa, prenosi telegraf.rs.

Kako se navodi, u KBC “Dr Dragiša Mišović” u ovom se trenutku leči 28 mališana starosti od 15 dana do 17 godina. Među njima su četiri bebe.

– Pacijenti su od jutros u dobrom opštem stanju. Među 28 mališana imamo četiri bebe od 15 do 40 dana, oni su dobro, sa svojim mamama, posle dve nedelje ćemo im raditi testove – rekla je za RTS doktorka Olivera Ostojić.

Ona navodi da je bilo dva pacijenta s težim kliničkim slikama i da su to hronični pacijenti, jedno dete je neurološki pacijent, a drugo dete hroničan nefrološki pacijent.

– Na sreću, dečaka, neurološkog pacijenta od tri godine, juče smo otpustili. Inače, oboje su imali ozbiljne pneumonije, lečeni su po svim protokolima, uz konsultacije sa lekarima sa Instituta majka i dete. I druga devojčica verujem da će sutra ići kući – objasnila je doktorka Ostojić.

Veća deca imaju potvrđene tipične pneumonije, ali one nemaju teži tok.

– U ovoj situaciji insistiramo da deca dođu i s blagom temperaturom koja traje dan-dva, ako kašljucaju, da idu u Dom zdravlja na trijažu, a ako imaju sumnju, da se testiraju i da dođu kod nas u bolnicu – ističe Ostojićeva.

Do sada je dvadesetak dece otpušteno sa dvostrukim negativnim testom.

Sve deca obolela od koronavirusa leče se u KBC “Dr Dragiša Mišović”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here