“Beograd na vodi je dobar projekat“

0

Srbiji su potrebni veliki koraci napred: Ivica Dačić
 

On je u intervjuu za B92 rekao da se slaže sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da Srbija mora da ima velike ciljeva i da su joj potrebni veliki koraci napred, ističući da je sam učestvovao u promociji Master plana za taj projekat.

 

Na pitanje da li je dobro što se za taj projekat vodi marketinška kampanja "Slavimo Beograd" u većim gradovima u Srbiji, Dačić je rekao da to neko može da shvati kao prvokaciju, ali da je to stvar onih koji se bave marketingom.

 

"Sigurno nije Vučić naredio da se postave bilbordi ‘Slavimo Beograd’ po gradovima Srbije", rekao je Dačić.

 

Nezadovoljan radom policije

Dačić, koji je u prethodnih šest godina bio i na funkciji ministra unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da nije bio zadovljan radom policije i da je zbog toga želeo da se smeni direktor policije Milorad Veljović, ali da nije bilo političke volje da se to uradi.

 

Ružić pogrešio

Dačić, lider Socijalstičke partije Srbije (SPS), rekao je da je funcioner te partije Branko Ružić pogrešio što je učesvovao u televizijskoj emisiji gde je kritikovana vlast, napominjući da zbog mesta na kojem se nalazi treba da vodi računa šta govori.

"Niko drugi nije bio za to osim mene", rekao je Dačić, dodajući da se svađao sa Veljovićem zato što je on nije poštovao hijerarhiju i preskakao poziciju ministra unutrašnjih poslova.

 

On je rekao da je u vreme koalicione vlade Demokratske stanke i Socijalističke partije Srbije policijom upravljali tadašnji predsednik Srbije i DS Boris Tadić i njegov saradnik Miodrag Rakić.

 

Dačić je rekao i da ne prihvata odgovornost za loš rad policije, ističući da je za funkcionisanje policije odgovoran direktor policije, a ne ministar.

 

"Direktor je odgovoran za funkcionisanje policije. Direktor policije rukovodi policijom i ja, kada hoću da krenem u policijsku upravu kao ministar, moram da pozovem direktora policije", rekao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here