Beograd neće fiksirati kurs franka

0

Fonet/Vlada Srbije
Srbija neće slediti primer Hrvatske: Aleksandar Vučić
 

Obraćajući se okupljenima na Rojtersovom forumu globalnih tržišta u Davosu, on je naveo da Srbija neće slediti primer Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo pre jačanja.

– Mi to ne radimo sa evrom, niti sa dolarom, niti planiramo da to radimo sa frankom. Hrvati su fiksirali kurs i njihova država moraće da plati dosta novca zbog toga – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Vlada Srbije razgovara sa bankama o izmeni uslova za oko 22.000 klijenata koji su početkom 2000-tih uzeli kredite u "švajcarcima", a koji su porasli i da će učiniti sve da pomogne klijentima na način koji će banke prihvatiti, preneli su beogradski mediji.

Vučić je nešto ranije ranije u Davosu razgovarao sa prvim čovekom ruske "Sber banke" Germanom Grefom, koji je ponudio usluge ove banke srpskoj Vladi u vidu programa za reformu državne administracije.

Vučić je u tom razgovoru istakao važnost ekonomske saradnje Srbije i Rusije, kao i ulogu Sber banke u toj saradnji.

Vučić se sastao i sa Johanom Šnajderom Amanom, potpredsednikom švajcarske Vlade i ministrom ekonomije, od koga je zatražio predloge za reformu obrazovanja, jer je švajcarski sistem obrazovanja jedan od najboljih u Evropi.

Aman je istakao da su odnosi Srbije i Švajcarske u stalnom usponu i da očekuje veliko interesovanje švajcarskih investitora da ulažu u Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here