Lična arhiva
Kajl Markam je tri puta matirao golmana Birkale

Titula prvaka ligaškog dela takmičenja nesrećno je izmakla fudbalerima Beograda iz Vudvila, ali su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa pokazali da su najbolji tim u Prvoj ligi Južne Australije.

Najstariji srpski klub na Petom kontinentu deklasirao je ekipu Birkale sa 4:0, pa bi revanš na gostujućem terenu trebalo da bude samo formalnost, kako bi se overio plasman u veliko finale.

Fudbaleri iz Vudvila ušli su u meč naoštreni da vrate Birkali dug sa kamatom zbog izgubljenog trofeja u poslednjem kolu ligaškog dela sezone. Sigurno još veći motiv je prilika da uđu u veliko finale i da se tamo kao pobednici plasiraju u Premijer ligu Južne Australije, što im pre godinu dana nije pošlo za rukom jer su u odlučujućem meču izgubili od Sturt Lajonsa.

Ubedljivu pobedu protiv Birkale najavio je Tomas Lav već u 8. minutu, a zatim je na scenu stupio iskusni napadač Kajl Markam, koji je het-trikom nokautirao rivala. Markam je tresao mrežu u 26, 59. i 70. minutu, a kada ga je trener Demijen Mori izveo iz igre pozdravljen je burnim ovacijama mnogobrojnih domaćih navijača.

Beograd je igrao u sastavu: Čembrlen, Volter, Tobijas, Džons (od 76 Natsiopulos), Batler-Baudon, Padler, Felps (od 68. Kunavelis), Lav, Nudžaim, Simić, Markam (od 73. Marković).
Idućeg vikenda Beograd čeka revanš protiv Birkale, a ukoliko odbrane veliku prednost iz prvog meča direktno će se plasirati u finale. To bi im omogućilo i dodatnih sedam dana pauze kada se bude igrao baraž za drugog finalistu.

U polufinale su se plasirali Plejford i Modburi Džets, a pobednik ovog duela će u doigravanju igrati za plasman u finale protiv poraženog iz dvomeča Beograda – Birkala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here