Tanjug
Protest ispred Skupštine

Više hiljada građana je i u četvrtak protestovalo u gradovima Srbije. Okupljeni su se odazvali pozivima na društvenim mrežama da se sedenjem na ulici distanciraju od provokatora koji su sinoć izazivali nerede. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.

Jedna grupa desničara u Beogradu tražila je da ustanu, bilo je komešanja. Protestima se priključila i grupa radnika iz kovid bolnica u Beogradu. Mirni protesti održani su i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Čačku, Leskovcu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu…

Građani su počeli da se okupljaju posle 18 časova ispred parlamenta i u Pionirskom parku i svoje nezadovoljstvo pokazivali su sedenjem na ulici i u parku, uzvikivali “Sedi dole” i “Nećemo nasilje”, kako bi pokazali da većina protestuje mirno za razliku od manjih grupa huligana koji su pravili nerede prethodnih dana.

Nakon više od tri sata sedenja i mirnog protesta, posle 21.30 većina je ustala na noge kada je upala grupa koja je pokušala da provocira učesnike i policiju i izaziva nerede.

Zabeleženi su manji incidenti među okupljenima, pojedinci su palili baklje, ali većih incidenata i sukoba sa policijom večeras nije bilo. Većina se razišla nešto pre ponoći.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here