Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije (KSS) o organizovanju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Kako se navodi u saopštenju, plan je da se turnir održi od 29. juna do 4. jula u „Štark” areni ili Hali „Pionir” u zavisnosti od epidemiološke situacije.

– Na turniru će učestvovati šest ekipa sa četiri kontinenta, među kojima je i Srbija. Ovo je značajan turnir za naš grad i Beograd će ponovo biti “dobar domaćin”. Učesnici turnira biće reprezentacije Srbije, Dominikanske Republike, Portorika, Senegala, Italije i Filipina. Takođe, ne treba propustiti priliku da se iskoristi i turistička promocija Beograda. Nažalost, već godinu dana imamo borbu sa pandemijom, ali se nadamo da će u narednom periodu situacija biti znatno bolja – istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je razgovarano o narednim koracima i organizaciji turnira.

Narednih nedelja biće doneta odluka o lokaciji održavanja turnira u zavisnosti od epidemioloških mera.

Gradonačelnik je rekao da se nada da će proaktivnim pristupom organizaciji turnira sve proći u najboljem redu i da ćemo spremni dočekati gostujuće reprezentacije.

– U skladu sa epidemiološkim merama ćemo organizovati i prisustvo publike, ali ćemo obratiti pažnju i na vakcinisane građane. Verujem da će se situacija smiriti i da će prisustvovati optimalan broj ljudi u publici – zaključio je Radojičić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić zahvalio je gradonačelniku jer je pokazao otvorenost da pomogne koliko je to moguće.

– Mislim da ćemo naći zajedničko rešenje i da će turnir biti organizovan kako treba, te da ćemo od njega svi imati koristi, mi rezultatski, ali i Grad i država kao domaćin turnira. Olimpijski kvalifikacioni turnir je velika manifestacija, pored svih ostalih, koja nas očekuje ovog leta, ali verovatno i najbitnija jer samo pobednik ide na Olimpijske igre. Imaćemo šest ekipa koje će biti podeljene u dve grupe, a pobednik grupe ide dalje. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da bude do 50 odsto publike prisutno i da imamo pravi ambijent domaćeg terena – rekao je Bolić.

Kako je naveo, sportisti imaju svoje termine za treninge i obavljaju svoje trenažne procese kako je i planirano, a imaju i redovna takmičenja.

– U slučaju da se neki igrač zarazi, ulazi u kovid protokol i određen period provodi u izolaciji, a pri povratku na teren mora da prođe rigorozne medicinske kontrole. Takođe, svi reprezentativci moraju da prođu medicinski test i kovid protokole. Očekujemo da će u terminu odigravanja olimpijskog kvalifikacionog turnira za muškarce u Beogradu biti većina igrača iz NBA, osim igrača iz Evrolige i da će to biti najjača reprezentacija koja će se okupiti u tom momentu”, zaključio je Bolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here