Foto: Tanjug/AP
Mateo Beretini

Italijanski teniser Mateo Beretini podvrgnut je operaciji desne ruke pošto se zbog povrede povukao sa turnira u Majamiju. Šesti reket sveta otkrio je da je operisan u sredu ujutru i da je zahvat bio uspešan.

– Moj tim i ja smo razgovarali sa lekarima od mog odustajanja u Majamiju zbog povrede desne ruke. Posle nekoliko skeniranja i procena lekara, odlučili smo da je manja operacija najbolje rešenje za potpun i brz oporavak – navodi šesti teniser sveta.

– U sredu ujutro je operacija obavljena i srećan sam što mogu da kažem da je prošla izuzetno dobro. Doktor se već diskutuje sa mojim timom o planovima u vezi sa mojim povratkom na teren. Hvala mnogo na svoj podršci, kao i uvek.

Italijanski teniser nije precizno otkrio kada će se vratiti na teren. Poslednji turnir na kojem je nastupao Mateo Beretini bio je Indijan Vels, kada je u četvrtom kolu izgubio od Miomira Kecmanovića. Srpski teniser je taj meč dobio rezultatom 6:3, 6:7(5), 6:4. Na turniru u Majamiju je u drugom kolu trebalo da igra sa Huanom-Manuelom Serundolom u Majamiju, ali ga je u žrebu zamenio Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Beretini ove sezone ima učinak od devet pobeda i šest poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here