Kosovo online
Sali Beriša

Nekadašnji predsednik Albanije Sali Beriša koji predvodi današnje demonstracije opozicije u Tirani protiv albanske vlade napadnut je na Bulevaru mučenika nacije, javlja dopisnik Kosovo onlajna.

Napadač, 31-godišnji Gert Šehu, iz Tepelena, koji je uhapšen, udario je Berišu pesnicom u glavu. Nakon toga Šehua su neutralisali Berišini telohranitelji, ali su ga zatim napale pristalice Demokratske stranke i Beriše i pretukle. Posle toga, on je prebačen u bolnicu u pratnji policije.

 

Posle incidenta, Beriša je rekao da je “narod opozicije, narod pobede”.

– Dole Edi Rama, dole kriminalci. Trijumfovaćemo. Živela albanska opozicija. Odajemo čast svima koji su danas ovde da zajedno protestujemo protiv režima zlikovaca i zločinaca – rekao je Beriša.

U centru Tirane vlada velika napetost jer je Vlada zabranila prilazak mestu gde se danas održava Samit EU-Zapadni Balkan.

Beriša je ranije najavio da će opozicija ispuniti ulice i trgove Tirane kako bi “odbranila evropske vrednosti”, koje, kako tvrdi, ugrožava albanski premijer Edi Rama.

U trenutku napada na Berišu, Iljir Meta, takođe bivši predsednik Albanije, koračao je pored njega. Meta je na današnjem protestu održao govor.

1 COMMENT

  1. Zar nije bio red, po “evropskim vrednostima”, da se izgrednik uhapsi i kazni po zakonu, a ne da ga biju demonstranti i obezbeđenje? Šta je, i kako radila policija?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here