EPA/Valdrin Xhemaj
Sali Beriša

Bivši albanski premijer Salji Beriša napustio je skupštinsku salu, u kojoj se održavala zajednička sednica skupština Kosova i Albanije, u trenutku kada je svog govor započeo premijer Edi Rama, za koga je naveo da je jedan od dva glavna neprijatelja postojanja Albanaca i jedan od glavnih neprijatelja Kosova.

Beriša je rekao da je napustio danas parlament i da je otišao da predstavlja albanski narod, sve građane Kosova koji se osećaju da ih je albanski premijer Edi Rama izdao.

– Otišao sam da predstavljam osećanja desetina hiljada albanskih porodica koje su izgubile svoje porodice od srpskog varvarstva, a Edi Rama četiri meseca, ne dozvoljava glasanje o rezoluciji za osudu srpskog genocida na Kosovu. Otišao sam da predstavljam one desetine hiljada Albanaca koji su napustili Albaniju zbog nehumane politike Edija Rame. Sve su to razlozi zašto nisam mogao da prihvatim da slušam predavanje čoveka koji je posle Envera Hodže najveći neprijatelj albanskog naroda – naveo je Beriša.

Beriša je rekao da je Rama “advokat svog šefa” Aleksandra Vučića, čovek koji umesto da predstavlja Kosovo, brani njegove legitimne interese, ide sa samita na samit lobirajući za Vučića i malu Rusiju u srcu Balkana, Srbiji.

– Edi Rama neprekidno zabija nož u leđa Kosovu. Pokušao je da poništi njena dostignuća, uključujući i scenarije njenog raskida sa Aleksandrom Vučićem. Da bi opravdao svoje vazalstvo prema Vučiću, preti Vučićevim ratom. U svim ovim stavovima ispada opasan antialbanski za albanski narod – rekao je Beriša.

Beriša kaže da Edi Rama nije samo “odvratni vazal srpskog Vučića” nego čovek koji više od bilo koga drugog uništava nacionalni identitet Albanaca i da je svojom politikom samo u EU oterao 27 odsto stanovništva, ne računajući druge zemlje.

Prema njegovim rečima, nijedan narod nije žrtvovao više za slobodu od Albanaca.

– Pod vođstvom komandanta Adema Jašarija, Albanci su vodili poslednji rat u Evropi i zahvaljujući intervenciji NATO Kosovo je postalo slobodno – naveo je Beriša.

2 COMMENTS

  1. Ove politićare nije sramota, da daju idiotske izjave, narćito, kad jih pregazi vreme, kod nas Jeremić, koji je mislio, da će dobro da se uhlebi u UN, ako proda Kosovo, do ovog Beriše, koga su već zaboravili čak Albanci!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here