EPA-EFE

Član DSK Anton Beriša prokomentarisao je izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon koja je rekla da je sporazum Srbije i Rusije o planu konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova “ozbiljan skandal”, navodeći da tu izjavu treba da prati i konkretan odraz politike EU prema Srbiji.

“Izjava izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon da je sporazum Srbije i Rusije ozbiljan skandal koji bi možda trebalo da bude signal za zamrzavanje razgovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, trebalo bi da bude preneta u konkretan odraz politike EU prema Srbiji”, naveo je Beriša na Fejsbuku.

Beriša kaže da bi kontinuitet saveza Srbije sa Rusijom za koji navodi da istorijski nikada nije prekinut, i koji je “uvek izazivao nemire na Balkanu”, morao da ubrza integracione procese i to prvo članstvo Kosova u NATO, a onda članstvo svih zemalja regiona u EU.

“Srbiju treba ostaviti na putu saveza sa Rusijom, ali izolovati od regionalne saradnje i od SAD i Evropske unije”, smatra Beriša.

3 COMMENTS

  1. Bice da ce Srbija biti i u savezu i na putu za EU, samo da RESIMO KosMet. Dao bog uskoro cim prestane rat u Ukrajini. Licno sam spreman da pomognem u tom RESAVANJU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here