EPA-EFE
Vladimir Putin i Silvio Berluskoni

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni branio je specijalnu vojnu akciju Vladimira Putina na tlu Ukrajine, rekavši da je ruski predsednik “gurnut” u sukob.

85-godišnjak je rekao da su ruske trupe trebalo da zamene vladu “pristojnim ljudima” i potom da odu.

Trostruki italijanski premijer dugogodišnji je saveznik ruskog predsednika. Ovog vikenda očekuje se da će njegova stranka preuzeti vlast kao deo desne koalicije na opštim izborima u Italiji.

– Narativ u kojem se tvrdi da ukrajinska vlada ubija one koji govore ruski na istoku zemlje stvorili su mediji u Moskvi – rekao je Berluskoni za italijansku TV.

Rekao je da izveštavanje, podstaknuto od strane separatističkih snaga i nacionalističkih političara u ruskoj vladi, nije ostavilo Putinu drugog izbora nego da pokrene ograničenu invaziju.

– Rusko stanovništvo, njegova stranka i njegovi ministri gurnuli su Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju. Trebalo je da trupe uđu, stignu do Kijeva za sedam dana, zamene vladu Zelenskog pristojnim ljudima i sedam dana kasnije se vrate – rekao je Berluskoni

On je dodao da su umesto toga, naišli na neočekivani otpor, koji je zatim hranjen oružjem svih vrsta sa Zapada.

1 COMMENT

  1. Epidemija padanja sa stepenica i prozora kod vrlo bitnih ljudi, ali koji su na neki nacin bili odjednom nepodobni.Izgleda da Putinovim fanovima ni ovo nece biti dovoljno. Voledu coveka pa eto ti:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here