Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u prvom polufinalnom duelu u Nišu savladali Mega Bemaks 80:79, i to, trojkom Bilija Berona u poslednjoj sekundi. 

Od samog starta meča Mega je pokazala da neće biti lak protivnik crveno-belima. Tako su tokom prve deonice nametnuli svoj ritam i relativno lako došli do vođstva koje su sačuvali do kraja četvrtine za 24:17.

Zvezda je zaigrala mnogo bolje, pa je Panter u uvodnim minutima druge deonice prvo postigao poene sa slobodnih bacanja, a onda i postigao trojku za 27:26. Usledio je period mnogo bolje igre crveno-belih. Tako je Panter nastavio dominaciju na ovom meču, pa su crveno-beli sa njegovih 9 vezanih poena uz koševe Kuridže i Štimca napravili seriju 15:0.

 

U nastavku, Mega je ponovo uspela da se vrati, dođe do vođstva koje je čuvala do samog kraja susreta.

Usledila je neizvesna završnica. U poslednji minut Mega je ušla sa +5, ali je Bili Beron uspeo da smanji rezultat pogotkom za tri poena. Tako je na 20 sekundi do kraja Mega vodila 79:77.

Ipak, to nije bilo sve jer su se crveno-beli odbranili, da bi Bili Beron uspeo da postigne novu trojku na sekund pre kraja i tako obezbedi finale Kupa Radivoja Koraća.

U pobedničkom timu, Beron je bio najefikansiji sa 18 poena, Kevin Panter ubacio je 14. Dvocifren je bio još Vladimir Štimac sa 10 poena, dok su po osam postigli Džejms Gist i Marko Jagodić-Kuridža.

Kod Mege odličan je bio Kendrik Peri sa 20 poena. Pratili su ga Simonović sa 13, odnosno Atić sa 12 poena.

U drugom polufinalu igraju Partizan i FMP, dok je finale na programu u nedelju od 21.00

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here