Košarkaš Crvene zvezde Bili Beron, igrač odluke u polufinalu protiv Mege, izajvio je da voli odlučujuće šuteve.

Beron je dramatičnu završnicu prelomio sa dva važna šuta za tri poena, od čega je jedan bio 10 sekundi pre kraja kojim je Zvezda obezbedila finale Kupa.

– Trener je verovao u mene, nacrtao je akciju da istrčim posle blokova i pokušam da uputim kvalitetan šut. Uspeo sam da napravim dobru poziciju i da pogodim i da pobedimo. Volim te šuteve, bez obzira da li pogodim ili ne pošto uvek dosta naučiš kako da se ponašaš i kada pogodiš i kada promašiš – rekao je Beron novinarima posle meča.

Beron je upitan i da li je bio siguran da šut ulazi čim je primio loptu.

– Osetio sam da poslednji šut ulazi, bio je dobar šut. Onaj šut pre toga je bio kritičan, lopta je bila klizava, ali na sreću sam i to pogodio. Mnogi misle da su ruke ključne u tim situacijama, ali sve je u nogama, kako se namestiš na taj šut, ja sam sve dobro odradio nogama i stvorio sebi poziciju sa kojom sam bio zadovoljan.

Crveno-beli ponovo su odigrali jedan meč sa dosta oscilacija, a Beron je rekao da je tako tokom čitave sezone.

– Bitno mi je što saigrači veruju u mene. Rekli su mi da šutnem, da lopta ide meni. Ne pogađam uvek, ali se trudim da uvek budem spreman za te situacije. Razmišljam na vrlo jednostavan način, kada šutnem ne želim da šut bude kratak, ako bude prejak, to mogu da preživim, ali kada šutnem kratku loptu, ne mogu noćima da spava. Cilj mi je bio da ne šutnem preslabo i uspeo sam – zaključio je Beron.

Da podsetimo, košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u prvom polufinalnom duelu u Nišu savladali Mega Bemaks 80:79.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here