Davis Bertans (26) je želeo da učestvuje u takmičenju u šutiranju trojki na NBA „ol-staru” u Šarlotu, ali je po pisanju Džabarija Janga, „nedovoljno spreman” za ovu manifestaciju.

Insajder San Antonio Sparsa i novinar sajta “Atletik NBA”, napisao je ovu rečenicu sa ironijom, čime je želeo da ukaže organizatorima da su, ako nije kasno, pogrešili u izboru, jer 26-godišnji Letonac i nekadašnji član Partizana po njemu ne sme da ispadne iz konkurencije, zbog navodno malog broja pokušaja u šutiranju za tri poena.

Razni izvori ukazuju na to da će se u takmičenju “trojkaša” nadmetati Set Kari, Dirk Novicki, Damjan Lilard, Stef Kari i Badi Hild. Mnogi su skloni tvrdnji da Bertans zaslužuje mesto među izabranima pre Seta Karija (ove sezone ima daleko manje pokušaja od Bertansa, samo 131), pa i vremešnog Dirka Novickog, koji je propustio prvi deo sezone zbog povrede.

Bertans je ove sezone šutirao trojke 49,2 odsto (187-92) i ne samo da nadmašuje dostignuća petorice odbranih, već je i jedan od najpouzdanijih šutera u NBA ligi ove sezone.

Bilo kako bilo, sa, ili bez Letonca, spektakularan obračun najboljih trojkaša sezone zakazan je za 16. februar u “Spektrum centru” u Šarlotu

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here