Lična arhiva
Lepa i plemenita: Emilia Purić

Ovogodišnja mis Toronta, 18-godišnja Emilia Purić, devojka naše gore list smatra da je lepota mnogo više od fizičkog izgleda.

– Lepota treba da ima svrhu i cilj, da doprinese nečem što je plemenito i dobro, da pomogne i unapredi – smatra studentkinja menadžmenta u zdravstvu.

Njena majka Mara, koja je ceo svoj radni vek provela u medicinskoj profesiji, najpre kao lekar u otadžbini, a potom kao menadžer u zdravstvu u Torontu, bila je ćerki inspiracija i za studiranje i za životni moto: kako pomoći drugima, uraditi nešto za njih, vratiti im nadu.

Prvu godinu studija na Džork
univerzitetu u Torontu Emilia je uspešno završila, a pred njom je sada uzbudljiv, veliki cilj. Naime, pokušava da svojom lepotom, i spoljnom i untrašnjom, kao i svojom inteligencijom i plemenitošću izbori mesto među 20 devojaka koje će se naći u završnoj fazi takmičenja za Miš Njorld Canada. Emilia će se, boriti za titulu najlepše devojke na takmičenju Mis sveta koje se ove godine održava u Londonu, u Velikoj Britaniji.

Među 20 finalistkinja, koje će se boriti za titulu Mis Kanade, ulaze devojke koje sakupe najviše onlajn glasova, a glasanje traje do 26. jula. Dan kasnije biće poznate finalistkinje između kojih će biti izabrana mis Kanade.

Emilia je mlada devojka širokih i različitih interesovanja i hobija, sa razvijenim osećajem za ljude oko sebe i zajednicu u kojoj živi. Učestvuje u brojnim akcijama koje organizuju kanadske humanitarne organizacije kako bi se pomoglo deci i starima, i ponosna je Srpkinja koja se, upravo vratila sa odmora iz otadžbine.

– Mnogo volim da idem u Beograd, Banjaluku i Knin i da se družim s rodbinom, da izlazim tamo, uživam u svemu kad odem. Idemo često, skoro svake godine. Veoma smo vezani za naš narod tamo i meni uvek bude prelepo – priča ova mlada lepotica.

Osim košarke, folklora, čitanja i pisanja i volontiranja za dobrobit drugih, Emilia uživa da putuje. Ne krije i da voli Toronto, iako je rođena u Otavi.

– Toronto je grad koji pruža mnogo mogućnosti da se zadovolje interesi i hobiji – kaže ona.

Svet modelinga

U svet modelinga i mode ušla je još na početku srednje škole, a sa 16 godina našla se i na naslovnoj strani jedne knjige. Najviše joj se dopada što mlade devojke na takmičenju za mis mogu da iskažu svoje potencijale i da imaju pozitivan uticaj u svojim sredinama.

– Mnogo je načina da se pomogne, da se uradi nešto korisno i lepo i da se i drugi motivišu i inspirišu – kaže Emilia koja u svemu što radi ima podršku mame Mare i tate Siniše, starijeg, kao i mlađeg brata Nikole koji, iako devetogodišnjak, sa sestrom već učestvuje u humanitarnim akcijama.

Emiliju mnogo zanimaju i opšte teme zdravlja i očuvanja životne okoline, te pokušava i sama da živi po zdravim principima, posebno pazeći da ne zagađuje i ne oštećuje životnu okolinu.

Link za glasanje

Poštovani čitaoci, glasajte za našu Emiliu i pomozite ovoj mladoj Srpkinji da ostvari svoje snove.

Na linku https://catchthecrown.com/pageant/miss-world-canada-2019 može da se glasa koliko god puta želite i možete, a Emilia svakako zaslužuje vaš glas.