Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije realno očekivati da do kraja godine počnu aktivnosti na međustranačkom dijalogu.

Dačić je novinarima, odgovarajući na pitanje da li je odgovorio Tanji Fajon na otvoren poziv da se krene sa dijalogom pod pokroviteljstvom Narodne skupštine, rekao da je dobio mnoge čestitke povodom izbora za predsednika parlamenta i da je jedna od takvih došla i od predstavnika Evropskog parlamenta Tanje Fajon i Vladimira Bilčika.

Kako je rekao, u tim čestitkama su predložili da se napravi onlajn sastanak na kojem bi raspravljali o međustranačkom dijalogu.

-Nesporna je naša želja da damo svoj doprinos u dijalogu. Ja moram da vas upoznam sa obavezama koje skupština ima, šta je bio dogovor u prošlom mandatu pošto su razmenjivana pisma, šta se dešavalo u prvoj fazi i šta podrazumeva druga faza, kao i ko bi sve trebalo da učestvuje – rekao je Dačić.

On je dodao da će posle aktivnosti na republičkom budžetu razgovarati sa predstavnicima evropskih institucija da se vidi koji bi bili dalji koraci u svemu tome.

Prema njegovim recicma, nije hitno da se o tome sada raspravlja pošto su izbori za dve godine.

-Želim da posle donošenja budžeta i hitnih stvari na miru raspravimo sva ta pitanja i vidimo kako dalje, imajući u vidu da je u međuvremenu formirano ministarstvo koje treba da se bavi dijalogom – rekao je Dačić.

Dodao je da rad parlamenta nije uslovljen time i da “našu agendu mi sami pravimo”.

Kako je podvukao, rebalans budžeta je glavna stvar i nije realno očekvati da do kraja godine počnu aktivnosti na međustranačkom dijalogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here