Hadži Marko Vujičić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je ponovo brz oporavak patrijarhu Irineju i ponovio da je on sada više nego ikada ranije potreban, ne samo crkvi, već i našem narodu.

Vučić je istakao da je Irinej “veliki čovek”, u čije vreme je obnovljen veliki broj manastira i crkava i bez čijeg angažmana i upornosti Hram Svetog Save još ne bi bio završen.

– Mi Srbi smo ponekad nepravedni i nismo umeli da cenimo baš uvek šta je taj čovek sve uradio, a brinuo je o svakom Srbinu ma gde da živi, obnovio manastira i crkava broj im se ne zna, uvek bio uz svoj narod ne samo na KiM, već i u Crnoj Gori i Srpskoj, bez njega bismo Hram gradili kao Skadar na Bojani – rekao je Vučić za TV Hepi.

Istakao da je Irinej patrijarh u čije vreme nije Hram samo završen, već ga je on najvećim delom izgradio uz pomoć države.

Vučić navodi da patrijarhova borba za izgradnju Hrama pokazuje njegovu efikasnost, njegovo razumevanje i način na koji ume da se bori za interese crkve i našeg naroda svuda i na svakom mestu.

– I njegova mudrost, njegovo ni na koji način dodvoravanje i podilaženje dnevnim niskim političkim strastima je retkost i teško je pronaći takvog čoveka, i to je nešto što zaslužuje naročito poštovanje – zaključio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here