BIA sačekala četnike iz Ukrajine

0

BIA htela da zna zašto i kako su otišli u Ukrajinu
 

Kako saznajemo u ovoj organizaciji, srpsku tajnu službu interesovali su detalji njihovog boravka u Novorusiji, kako nazivaju oblasti oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.

– Petorica naših članova sletela su na aerodrom i odmah su ih saslušali pripadnici BIA. Razgovor je trajao oko pet sati, do gotovo 4 ujutru, a posle su pušteni svojim kućama. Zanimali ih je da li smo tamo išli za pare, kako smo otputovali i ko je to organizovao. Neke od fotografija na mobilnim telefonima su nam obrisali. Pretpostavljam da neko hoće da nas poveže sa ruskim finansijerima, ali mi smo tamo otišli svojim sredstvima – kažu za "Vesti" u Četničkom pokretu.

Tokom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima su uništeni pasoši, pa su se obratili ambasadi Srbije da im se izdaju novi. Tako je BIA saznala imena dobrovoljaca iz Srbije među pobunjenicima.
 

– Vođa pokreta Bratislav Braca Živković je još u Rusiji, jer mora da prisustvuje sastancima četnika i kozaka o daljim koracima, jer smo deo Pravoslavnog bratstva – dodaju u Četničkom pokretu.

 

Neizvesna sudbina dvojice Albanaca

Kako "Vesti" saznaju, dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga su nestali. Naime, njih su pre dve nedelje zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvesna, odnosno ne može da se utvrde gde ih pobunjenici drže zarobljene i da li su još živi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here