U drugom polufinalnom susretu na australijskom openu najbolji austrijski teniser, petoplasirani na svetskoj listi, savladao Nemca Aleksandra Zvereva (sedmo mesto) s 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), 7:6 (7:4) za 3:42 časa igre.  

Nemačka nije dala finalistu na turnirima za grend slem još od kada je Amerikanac Andre Agasi preslišao Rajnera Šitlera baš u Melburnu 2003. Tako i ostaje, a prvi put u odlučujućem meču australijskog opena igraće Austrijanac. Dominik Tim, koji takvo iskustvo ima s poslednja dva Rolan Garosa, zaluženo je pobedio u meču na kojem su odlučile nijanse i neke greške Zvereva.

U nedelju, u 9.30 časova po našem, sastaje se s drugim “reketom” sveta Novakom Đokovićem, braniocem trona, koji prethodnih sedam puta nijednom nije poklekao u borbi za trofej u areni “Rod Lejver” pa je i rekordni osvajač. Našem asu je pripalo prvih pet duela s Timom (2014-17), a u potonjih pet samo jedan i to za dlaku – sa 7:6 (7:2), 7:6 (7:4) u polufinalu turnira iz masters serije na šljaci u Madridu prošle godine.

Tim se revanširao ubrzo zatim. Pobedio je u polufinalu Rolan Garosa sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5, a onda i još jednom u poslednja dva okršaja. Bilo je to na završnom turniru sezone u londonskoj dvorani “O2”, kada je sa 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5) osujetio Đokovića da uđe u polufinale.

Prelomni je za pobedu 26-godišnjeg austrijskog igrača u duelu s 22-godišnjim Zverevom bio treći set. Nemac je vodio s 5:4, a imao je, doduše na servis protivnika, dve set-lopte kad se igralo na razliku. Tim se iščupao, dobijajući na samopouzdanju.

1 COMMENT

  1. e ovo je najozbiljniji protivnik u ovom trenutku, momak je top igrac i u poslednjih 5 meceva bolji i od Noleta, i od Federera, samo sa Nadalom gubi 3:2, bice gusto…ali na muci se poznaju junaci, pa Nole sa srecom za novi gs!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here