Biće od Beograda do Zlatibora za sat i po

0

Vučić na otvaranju radova na deonici Koridora 11
 

Ukupno bi trebalo da bude izgrađeno oko 26 kilometara deonice od Obrenovca do Uba i oko 23 kilometra od Lajkovica do Ljiga, a za to su namenjena sredstva od oko 333,4 miliona dolara.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji deonice Koridora 11, rekao je novinarima da je i sa predstavnicima kineske kompanije Šandong hajspid razgovarao o tome da ako je moguće put bude osposobljen već početkom 2017. godine.

 

"U tom slučaju moglo bi da se stigne za sat i po, umesto tri sata, od Beograda do Zlatibora", kazao je Vučić i istako da bi to bilo od velikog značaja za građane i za sve korsnike tog putnog pravca.

 

"Počinjemo na srećni broj"

Ambasador Kine Li Mančang rekao je da je za Kinu broj osam bitan i srećan a da radovi počinju baš 8. dana 8. meseca u kalendarskoj godini.

"Ta kompanija koja gradi auto-put je broj jedan u našoj zemlji kad je reč o autoputevima a krajem ove godine kompanija bi trebalo da uđe i u red 500 najvećih u svetu", rekao je ambasador Kine.

Razgovarajući i sa radnicima i izvođačima i nadležnima, Vučić je naveo da nema nikakvog produženja rokova iako aneks ugovora pominje mogućnost da radovi traju i do jula 2017.

 

"Neću da čujem ni za kakve anekse. Rok je 30 april 2017. Nema produžetka, okačite mačku o rep", rekao je Vučić. On se izvinio zato što nekada mora da upotrebljava i prejake reči ali, kako je naveo, to je i kada je reč o javnim radovima u Srbiji ponekad potreban vid pritiska.

 

Vučić je kazao da će biti transparento i javno građanima obznanjeno koliko je za svaku deonicu puta utrošeno. "Nećemo praviti Potemkinova sela", poručio je Vučić.

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorana Mihajlović rekla je da rokovi i dinamika radova moraju da se poštuju a mora da se završava ako je moguće i pre rokova.

 

"Mi ćemo sa naše strane da pomognemo građevinskoj industriji. Bitni su kvalitet, cena i vreme", poručila je Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here