Umor i malo vremena za uigravanje koštale su reprezentaciju Srbije maksimalnog učinka na startu Lige nacija, u Beogradu.

 

Srpkinje su se nedavno okupile, selektor Terzić i stručni štab su izmešali karte. Bila je ovo ekipa od 14 devojaka koje nikada do sada nisu igrale zajedno.

Sedmorka iz Japana je odigrala u granicama trenutnih mogućnosti, a svih 14 devojaka zaslužuje pohvale.

Nije bilo lako izaći pred beogradsku publiku i pored silnog umora prikazati se u najboljem svetlu. Silno motivisane, većim delom su uspele u tome, Karakurt im je na kraju ipak ukrala slavu.

– Mnogo igrača nam je nedostajalo za ovaj turnir, a i ove koje su tu, treba im mnogo više vremena kako bi funkcionisalo na pravi način – rekao je Zoran Terzić.

– Ovaj turnir i nije bio toliko loš. Velika zahvalnost gledaocima koja su došli u velikom broju. Treba podržavati ove devojke jer one to, pre ili kasnije, vrate.

Jasno je da je ovo bio vikend u kom je Srbija igrala u trenutno najjačem sastavu. Sledeći je Koneljano, zatim Kortrajk pa selidba na istok: u Japan i Kinu. Priliku će da dobiju neke mlađe devojke.

– Biće promena u sastavu, sigurno. Neke od najiskusnijih, sa najdužim stažom u reprezentaciji kao što su  Tijana Bošković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović… neće ići na sledeće turnire. Biće to mlađa, potpuno nova ekipa. Prisiljeni smo da tako radimo. Moramo mlade igrače polako da priključujemo, ove devojke koje su svetski prvaci ne mogu da traju večno – dodao je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here