Posle dve minimalne pobede u Sremu i Velsu, “trojke” u mreži Konas Kija prošlog četvrtka pred beogradskom publikom, došao je trenutak da ovaj renovirani Partizan odigra i prvu prvenstvenu utakmicu u Beogradu u sezoni 2019/20.

Međutim, utakmica se igrala pred praznim tribinama u Humskoj zbog kazne koju su navijači crno-belih zaradili u finišu prošle, a klub morao da odsluži na početku ove sezone, zbog čega lepoj igri, golovima i šansama nije imao ko da aplaudira osim trenera Sava Miloševića.

Ipak, četvrta utakmica i četvrta pobeda crno-belih bez primljenog gola, uz četiri lopte u mreži gostiju kao konkretna pozivnica partizanovcima da u četvrtak ispune tribine: Partizan – Mačva 4:0 (2:0)!

Gol Umara Sadika u 90. minutu za konačnih 4:0 sigurno će doprineti porastu samopouzdanja Nigerijca pred prvi meč sa Malatijom (četvrtak, 21 čas), u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Uživao sam, mnogo! Posle nekoliko promašenih šansi konačno sam postigao gol. Sve vreme imao sam  podršku trenera i saigrača, gurali su me napred. Drago mi je što sam sve učinio srećnim – sija od zadovoljstva Umar Sadik, centarfor Rome na pozajmici u Humskoj.

Pao vam je kamen sa srca?

– Trebalo je da postignem gol još u prvoj utakmici protiv Inđije, međutim, nisam. To, uglavnom, tako ide, kad nešto jako želite morate da budete i strpljivi. Trener me je savetovao da mislim na igru, ne isključivo na gol. To sam protiv Mačve i pokušavao da radim i, eto, konačno sam uspeo. Šutnuo sam jako loptu!

Saigrači su vam potrčali u zagrljaj?

– Fenomenalni su, zaista! Ne samo saigrači, stručni štab, takođe. Sjajno se osećam u Partizanu. Teško mi je bilo, mogao sam i ranije da počnem da dajem golove, ali se oni nikad nisu ljutili, samo su mi pružali podršku.

Biće još lepše ukoliko prekosutra očitate lekciju i Malatiji?

– Već smo počeli pripreme. Stručni štab će da nam kaže šta bi trebalo da radimo. Sav fokus nam je na eliminaciji Turaka.

Šta predviđate za četvrtak?

– Dobar rezultat.

Šta je po meri Partizana?

– Da pobedimo! Znamo da će da bude teško, ali smo fokusirani na dobar rad i bićemo spremni.

Možete li Grobarima da obećate gol?

– Videćemo… Najvažnije je da pobedimo – rekao je visoki centarfor crno-belih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here