epa/MALTON DIBRA

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio je da ima poverenje svoje stranke da bude kandidat za predsednika Kosova.

– Na sastanku sa vodećim strukturama Alijanse razgovarali smo o političkim kretanjima i kretanjima vlasti na Kosovu, sa posebnim akcentom na upravljanje pandemijom, ekonomskom oporavaku, dijalogu i napredku vladajuće koalicije – napisao je Haradinaj u objavi na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, Alijansa snažno podržava efikasno upravljanje pandemijom, podršku preduzećima i slobodi kretanja građana – merama koje predlažu zdravstveni stručnjaci.

Govoreći o dijalogu između Kosova i Srbije, poručio je da je ta stranka za sporazum koji donosi priznanje na postojećim granicama, čuvajući “unitarni karakter Kosova od 17. februara”.

– Mi smo protiv tehničkog dijaloga, koji je više od decenije išao u prilog samo Srbiji, ostavljajući Kosovo izolovanim -naveo je Haradinaj.

Zahvalio je Upravnom savetu, kako je naveo, na ukazanom poverenju i na ovlašćenju koje su mu dali, da u eventualnim razgovorima o rekonfiguraciji vlade predstavlja Alijansu, uključujući pitanje predsednika.

– Verujem da ću biti kandidat za predsednika, ako se o tome raspravlja na osnovu ustava, što je velika odgovornost i posebna čast – poručio je Haradinaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here