BiH: Ministar podneo ostavku zbog Ukrajine

0

Srna
Na Tučića vršen pritisak, doneo pravednu odluku: Milorad Dodik
 

Tu vest je novinarima u Banjaluci potvrdio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, čiji je Tučić član.

Sarajevski mediji objavili su da je Tučićeva ostavka potvrđena i iz Kabineta predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Navedeno je da je Tučić danas Generalnom sekretarijatu Saveta ministara uputio pismeni zahtev za razrešenje dužnosti.

Tučić je ostavku podneo na kraju mandata aktuelnog Saveta ministara BiH, s obzirom na to da se u skorije vreme očekuje formiranje nove izvršne vlasti na nivou BiH, koju bi trebalo da čine SDA, Demokratska fronta, HDZ BiH i Savez za promene iz Republike Srpske.

Dodik: Protiv smo isporuke oružja u ratna područja

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je principijelno protiv isporuke oružja područjima gde se ratuje, zbog čega je podržao odluku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Borisa Tučića da podnese ostavku.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je Tučić, koji je SNSD-ov ministar u Savetu ministara BiH, podneo ostavku jer nije želeo da da saglasnost da se oružje proda Ukrajini, "vođen principom da ne bi trebalo učestvovati u isporuci oružja zemlji koja ratuje s Rusijom".

Dodik je naveo da je Rusija ranije jasno rekla šta misli o toj isporuci oružja, zbog čega, kako je istakao, za BiH i RS ne bi bilo dobro da u tome učestvuje.

Dodik je naveo da je na Tučića "vršen ogroman pritisak" da da saglasnost za isporuke oružja Ukrajini i ocenio da je Tučić "moralno postupio i podneo ostavku", što je on kao lider SNSD-a prihvatio.

– Oni koji su dobili vlast na nivou BiH neka sada odlučuju o tome, a mi ćemo ostati principijelno protiv isporuke oružja na prostor gde se ratuje", rekao je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here