A. Čukić
Migranti (Foto: Ilustracija)

U poslednjih 10 dana pojačan je priliv ilegalnih migranata u BiH, a od početka godine zabeleženo je više od 9.000 ilegalnih ulazaka u zemlju, najviše državljana Pakistana.

To je danas objavio Savet ministara BiH, a vlasti Unsko-sanske županije najavile su vanredne mere ograničavanja kretanja migranata.

Savet ministara BiH je usvojio izveštaj o stanju migracija u kom se navodi da je povećan priliv migranata i da je Službi za poslove sa strancima prijavljen 9.081 nezakoniti migrant.

Najviše migranata dolazi iz Pakistana (36,3 odsto), zatim Bangladeša (9,2 odsto), Iraka (8,8 odsto), Sirije (8,7 odsto) i Avganistana (7,5 odsto). Taj se trend povećao u zadnjih desetak dana kada su Službi prijavljena 743 nezakonita migranta.

U ponedeljak je i vlada Unsko-sanske županije odlučila da u privremenim migracijskim centrima zbog narušenog bezbednosnog stanja uvede stroži kućni red.

To podrazumeva ograničeno kretanje migranata i izmeštanje jednoga broja osoba koji nemaju smeštaj, na novu lokaciju na Vučjaku, a čemu su se u nekoliko navrata usprotivili Hrvati koji žive u nekoliko bihaćkih sela, prenosi Hina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here