EPA/FEHIM DEMIR
Foto: Arhiva

Premeštanje migranata iz kampa Vučjak u Bihaću, u Federaciji BiH, trebalo bi da počne u ponedeljak, ako je suditi prema dogovoru državnog vrha i kantonalnih vlasti, prenosi portal Klix.ba.

Ako sve zaista počne i završi se u najboljem redu, Crveni krst i policiju čeka veliki posao.

Službenici Međunarodne organizacije za migracije danas su na terenu, potvrđeno je za Klix.ba, i vrše se pripreme za premeštaj migranata, a što uključuje pripremu privremenih smeštaja, te adaptaciju lokacije u Blažuju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopštilo je da će službenici policije u poneđeljak postupiti onako kako bude odlučeno.

Iz policije za sada ne mogu da govore o sutrašnjim potencijalnim aktivnostima, a nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju da je premeštanje migranata ucrtano u plan za ponedeljak.

Crveni krst neće direktno učestvovati u iseljenju migranata, ono što će raditi jeste da ostane u službi humanosti, a to je podela hrane, vode i odeće.

Ako se Vučjak zaista isprazni, Crveni krst, odnosno mobilni timovi u Bihaću, nastaviće da pomažu migrante gde god ih primete, kazao je predstavnik Crvenog krsta Bihać Selam Midžić.

Takođe, ako se Vučjak ukloni, Crvenom krstu predstoji premeštanje kontejnera i drugih pomagala na drugu lokaciju,a to bi zbog teškog vremena moglo da traje danima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime