BiH: Uhapšeni policijski zvaničnici zbog ratnih zločina

0

Uhapšeni su osumnjičeni za ratne zločine nad žrtvama srpske i u jednom slučaju hrvatske nacionalnosti na području Bosanske Krupe, 1995. (Foto: Ilustracija)
 

Uhapšeni su policijski zvaničnici koji su osumnjičeni za ratne zločine nad žrtvama srpske i u jednom slučaju hrvatske nacionalnosti na području Bosanske Krupe, 1995. godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Osobe koje su uhapšene, u Tužilaštvu BiH su pod istragom zbog sumnje da su počinili krivično delo ratni zločin protiv civila i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

 

Oni su osumnjičeni da su kao komandiri i policijski službenici, od 17. septembra 1995. do 12. jula 1996. godine, na području Bosanske Krupe, počinili navedena krivična dela.

 

Osumnjičeni su za zatvaranja, mučenja i zlostavljanja nekoliko desetina žrtava srpske i hrvatske nacionalnosti, koje su bile nezakonito zatvorene u vise objekata na području Bosanske Krupe.

 

Uhapšene osobe će biti predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o predlogu za određivanje pritvora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here