BiH: Velika Britanija krši zakone!

0

Nezadovoljan radom britanskog sudstva: Haris Silajdžić
 

"Nadamo se da će Viši sud u četvrtak doneti pozitivnu odluku na žalbu na ovu današnju odluku, pogotovo, jer je ta odluka bazirana na generalnim razmatranjima bez uzimanja u obzir svih specifičnosti, poput visoke kaucije, garancija uglednih britanskih građana i vlasti naše zemlje", kaže se u saopštenju.

 

Dalje se navodi da je Silajdžićev kabinet u neverici povodom odluka i poteza engleskih vlasti od samog početka ovog slučaja, a "pre svega, engleske vlasti već dva dana odbijaju da daju pristup Ganiću ambasadoriki BiH, svojim advokatima i svojoj porodici.

 

"Zbog ovih otvorenih kršenja zakona i međunarodnih obaveza Velike Britanije, Ganić se od samog trenutka hapšenja nalazi u potpunoj izolaciji i nema bilo kakve informacije o dešavanjima u njegovom slučaju", tvrdi se u saopštenju.

 

Bez obzira na kontinuirane zahteve ambasadorke BiH u Londonu da odmah vidi Ganića, engleske vlasti, prema saopštenju, "svojom šutnjom svesno nastavljaju da krše niz odredbi Bečke konvencije o konzularnim odnosima".

 

Na ročište doveli "lažnog Ganića"

Ističe se da je "posebno šokantna činjenica da su, iako je sud naredio pojavljivanje Ganića na ročištu u sredu, zatvorski službenici na sud doveli pogrešnu osobu".
"Naime, taj nalog je izdat još juče, a Ganićevi advokati su još jutros dobili potvrdu da je Ganić doveden na sud. Kada su se advokati pojavili na sudu, prezentirana im je potpuno druga osoba. Britanske vlasti su ovu katastrofalnu grešku obrazložile sličnošću stranih imena", kaže se u Silajdžićevom saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here