youtube/printscreen

Slučaj bacanja i zakopavanja 2,5 tone mesa uzdrmao je javnost u Bosni i Hercegovini.

Sumnja se da je ukupno 3,5 tone ucrvljalog mesa ovna odlukom direktora “Doma za stara lica Zenica” Kemala Efendića, neadekvatno zbrinuto kako bi se cela stvar zataškala, piše Avaz.ba.

Kako tvrdi Mirnes Duvnjak, vozač i domar Doma, po nalogu direktora oko tone mesa najpre su bacili u reku kod Žepča, u mestu Želeća, a oko 2,5 tone mesa su zakopali na Mošćanici kod Zenice. Prethodno su meso ovna skladištili sa svinjskim.

Direktor Efendić je, najpre, u pokušaju da spase već pokvareno mesto, naložio da se ono odveze u hladnjaču. Pošto se mesto sutradan ucrvljalo, odlučeno je da se meso zakopa.

Odgovornost za rad Efendića pokušava da se prebaci na sve druge, samo kako bi on sačuvao direktorsku fotelju.

Nadzorni odbor “Doma za stara lica Zenica”, sa Jadrankom Mikić na čelu, zasedao je sinoć, međutim, kako je izjavila za “Avaz”, zasad nije utvrđena nijedna nepravilnost.

Papirološki je pokriveno da ne nedostaje mesa, ali je novinar “Avaza” u petak, sa vozačem Duvnjakom, bio na dve lokacije kod Mošćanice, od kojih jedna kod naseljenog mesta, gde je meso zatrpano i sakriveno. Zatekli su užasavajuće stanje, svuda se osetio smrad. Kako je ispričao vozač, meso je prvo bačeno na kamaru, a potom je preko njega bačeno smeće.

Predmet o ovom slučaju je formiralo i Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here