pixabay.com

“BiH će fizički zatvoriti lokacije na granici BiH sa Srbijom i Crnom Gorom, njih petnaest, preko kojih migranti nelegalno ulaze u BiH”, rekao je predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

On je na konferenciji za novinare posle sednice Saveta ministara rekao da je usvojen zaključak da ministarka odbrana Marina Pendeš traži od Predsedništva dozvolu da pošalje jedan inženjerijski bataljom na granicu BiH kako bi izvršili fizičko zatvaranje lokacija na kojima migranti ilegalno prelaze u BiH.

– Lokacije su tačno i precizno definisane, 10 ih je frekventno i ta odluka će biti pripremljena i upućena Predsedništvu na konačno potvrđivanje i očekujemo da će ono odobriti upućivanje ovog bataljona i zatvaranje nelegalnih prelaza – rekao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

– Jedan od zaključaka je formiranje zajedničkih timova graničnih policija BiH i Srbije. Spremni smo da pošaljemo i u USK dodatne snage kada to budu tražili. Dali smo i podršku Koordinacionom odboru i insistirali smo da se poštuje kućni red u svim prihvatnim centrima – rekao je Zvizdić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here