“Bikovi” nemilosrdni, Golden Stejt ne staje

0

Beta/AP
Sve bolji: Stefon Kari, zvezda "ratnika"
 

Toronto ostaje suvereni vladar na Istoku pošto je stigao do nove pobede u Kaliforniji protiv Klipersa (110:98). Sve do starta poslednje četvrtine bilo je prilično neizvesno, ali su onda Kajl Lauri i Grejvis Vaskez inicirali ključnu seriju kojom su Reptorsi došli do, na kraju, ubedljive pobede. Najefikasniji u timu iz Kanade bio je Lauri sa 25 poena i sedam asistencija, dok je Jonas Valančijunas pored 22 pogotka upisao i 11 skokova. Čak tri igrača Klipersa ubacila su preko 20 poena, ali ispostaviće se to nije bilo dovoljno za pobedu. Džej Džej Redik bio je najefikasniji sa 23 poena, Blejk Grifin dodao je poen manje, Džamal Kraford postigao je 20, a Deandre Džordan sakupio 20 skokova. Ništa nije pomoglo.

Jedan od heroja pobede Reptorsa Grejvis Vaskez u prvi plan stavlja timsku igru.

"To je najbitnija stvar kada je reč o ovom timu. Imamo sjajnu klupu i na taj način jedni druge dopunjujemo. Možda se ne vidi u statistici, ali mnogo različitih igrača rade najrazličitije stvari na terenu. Druga petorka ne dobija toliko pohvala kao prva, ali nas nije briga za to“, poručio je sjajni plejmejker.

Majami, s druge strane, nije uspeo da „overi“ veliku božićnu pobedu nad Klivlendom pošto je sinoć poražen od Memfisa – 103:95. Fantastični Mark Gasol potvrdio je kandidaturu za MVP-ja sezone sa 22 pogotka i 10 uhvaćenih lopti, ali je najraspoloženiji kada su poeni u pitanju bio je Majk Konli koji je ubacio 24 u trijumfu. Ni nova šuterska klinika Dvejna Vejda nije mnogo pomogla Majamiju, te 25 poena i sedam asistencija Di-Vejda ostaju neiskorišćeni i Florida je ovoga puta pala, a "grizliji" su prekinuli seriju od četiri meča bez pobede.

Čikago je trijumfom nad Nju Orleansom stigao do šeste vezane pobede i sada su na dve pobede od lidera Istoka Toronta – 107:100. Džimi Batler igra sezonu karijere, to je potvrdio i sinoc upisavši 33 poena uz odličan šut iz igre (12-18), Derik Rouz je dodao 19 i to je bilo više nego dovoljno za slavlje Bulsa. Kada su "pelikani" u pitanju, ponovo je najviše pokazao Entoni Dejvis koji je duel završio sa 29 poena, 11 skokova i šest blokada. Tajrik Evans postigao je 26 pogodaka, ali je sve to palo u vodu sa poslednjim zvukom sirene. "Bikovi" su nezaustavljivi!

Sakramento je, s druge strane, teškom mukom savladao bledi Njujork tek nakon produžetka – 135:129. Tim Hardavej Junior pogodio je za izjednačenje u poslednjem kvartalu dvadesetak sekundi pre kraja, a Rudi Gej nije uspeo da donese pobedu "kraljevima", pa se ušlo u produžetak. A tamo strašni Demarkus Kazins! Popularni Bugi uništio je Nikse u produžetku i doneo pobedu ekipi iz Kalifornije, dok tim Derika Fišera ostaje na samo pet pobeda iz 32 meča. Upravo je Kazins bio najefikasniji u Sakramentu sa 39 poena, 11 skokova i četiri asistencije, dok je Rudi Gej ubacio 29. S druge strane, nezadrživ je bio Karmelo Entoni sasuo je 36 poena, sakupio 11 skokova i šest asistencija, Hardavej je postigao 19, no franšiza iz "Velike jabuke" nastavlja da posrće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here