EPA/Gian Ehrenzeller
Bil Gejts

Osnivač kompanije Majkrosoft i američkih milijarder Bil Gejts otkrio je da je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa i zahvalio se svim ljudima koji su radili na pravljenju lekova i vakcine protiv Covid-19. Gejts, veliki pobornik vakcinisanja, nije na svom Tviter nalogu objavio koju vakcinu je primio.

“Jedna od prednosti moje 65 godine je ta što ispunjavam uslove za vakcinu Covid-19. Dobio sam prvu dozu ove nedelje i osećam se sjajno. Hvala svim naučnicima, dobrovoljcima u istraživanjima, regulatornim telima i medicinskim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane, a koji su nas doveli do ovog trenutka”, napisao je Gejts na Tviteru.

Gejts je nedavno u svom blogu kazao da je 2020. godina bila užasna, ali smatra da nam stižu dobre vesti u 2021.

Inače, Fondacija Bila i Melinde Gejts obećala je još 250 miliona dolara za jeftiniju i dostupniju vakcinu protiv Covid-19.

Pojedinačno najveća donacija dosad dolazi nakon što su Gejtsovi već dali 70 miliona dolara u novembru. S najnovijom donacijom fondacija za borbu protiv pandemije donirala je ukupno 1.75 milijardi dolara.

“Hoće li svet postati bolje mesto za život svih ljudi zavisi od toga šta će svetski čelnici učiniti da bi testovi, lekovi i vakcina bili dostupni onima kojima je potrebna”, sapštila je fondacija.

Novac će služiti tome da se testovi i vakcina dostave slabo i srednje razvijenim zemljama.

2 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime