Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić, koja se u Njujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, rekla je da je razgovoru bila potpuno jasna poručivši da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma.

Ana Brnabić, koja boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastala se sa Viktorijom Nuland.

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren.

– Žena koja odlično poznaje region, odlično poznaje Srbiju, sve one probleme koji u regionu imamo – istakla je premijerka.

Razgovarali su, kako je navela, o trenutnoj situaciji na KiM, eventualnim mogućim daljim razgovorima u Briselu, šta je to što Srbija očekuje.

– Ja sam bila potpuno jasna da je to puna implementacija Briselskog sporazuma i da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno formiranju ZSO i da ne možemo da se ponašamo kao da jedan dan taj sporazum postoji, a jedan dan ne postoji, ili za nas postoji, a za Albance ne. Mislim da smo se u tome složile – navodi Brnabićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here