Tanjug
Vladimir Bilčik

Evroparlamentarci Vladimir Bilčik i Tanja Fajon pozvali su Srbiju da se u potpunosti uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU uključujući i sankcije protiv režima u Rusiji.

Očekujemo da se Srbija u potpunosti uskladi sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, uključujući sankcije usvojene protiv režima u Rusiji. Ovo vidimo kao važan i hitan signal da Srbija podržava principe i vrednosti Evropske unije i da je posvećena zajedničkom radu sa evropskim partnerima u pravcu mira, navode Bilčik i Fajin u zajedničkom saopštenju.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i šefica parlamentarne Delegacije za odnose sa Srbijom nakon današnjeg usvajanja Rezolucije EP o ruskoj agresiji na Ukrajinu, poručuju da je jedinstvo međunarodne zajednice u suprotstavljanju Putinovoj agresiji na Ukrajinu od suštinskog značaja za svaki pokušaj da se podstakne mir i da se izbegne širenje rata Kremlja.

Bilčik i Fajon zaključuju da se međunarodna situacija dramatično promenila od prošle nedelje i da “nema mesta za povlađivanje agresoru”

3 COMMENTS

  1. А јел? А има’л госпо’ја Фајон и неку музичку жељу? Да јој се нешто отпева на увце? Или може госпо’ја и нешто да наручи на наш рачун… поједе, попије…. ево келнер чека, само нек она изволи извољевати….

  2. Које безбједности.Па послије у пљачку као што сте радили са Либијом.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here