MC Odbrana

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenjuje da zajedničke vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom ne pomažu napretku Srbije na putu evrointegracija.

“Evropska perspektiva se ogleda i u jasnim izborima u okviru spoljne politike, posebno u današnjim geopolitičkim uslovima”, naveo je Bilčik na savom Tviter nalogu.

Bilčik ukazuje da vesti o vojnoj vežbi “Slovensko bratstvo”, u kojoj Srbija učestvuje zajedno sa Rusijom i Belorusijom, “nisu od pomoći” u trenutku kada srpska diplomatija traži podršku EU pred političku Međuvladinu konferenciju Srbija-EU koja će se 22. juna održati u Luksemburgu.

4 COMMENTS

  1. Dokle srbija ne padne pred zapadom na kolena nece da se smire

    Primer nato i eu kazu srbija ima pravo da pravi skim hoce vojne vezbe jer vojno neutralna drzava

    Svaki srbin svaka srpkinja mora da se rasjasni necemo u eu ali eto vucic se plasi sta ce reci srpski narod ali svaki dan dobijamo naredbe i brisel i zapada srbijo moras ovo moros ono da uradis nikad nije dovoljno koliko god da uradimo
    Ja ne kazem da se od zapada otreknemo ali mozemo kao i svajcarka ili norveska i oni nisu u eu pa su naj bogatje drzave u evropi srbijo razmisli malo o tome

  2. I politika Evropske Unije prema Srbiji po pitanju Kosova ne pomaže istoj da PRIVOLI Srbiju da joj se pridruži .Srbija dobro funkcioniše i bez licemjerne i pogane EU.
    Srbija ako dozvoli prisustvo Ruskih baza i nuklearnih lansera na svojoj teritoriji ,popušili ste sa vašim konceptom ” obuzdavanja Rusije na Ruskoj granici” .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here