Biljana Plavšić: U Hagu nedostaje pravde

0

Plavšićeva je za Radio-televiziju Republike Srpske navela da su se predstavnici Haškog tribunala u toku suđenja naslušali šta je za vreme rata rađeno Srbima, ali da ništa nisu preduzeli.

 

"Kada sam priznala krivicu rukovodila sam se samo istinom, a istinu sam govorila i kada sam rekla da nisam odgovorna", rekla je Plavšićeva. Ona je pojasnila da je nakon godinu i pet meseci upoznavanja sa materijalima optužnice, uvudela da su Srbi počinili zločin, iako kao član Predsedništva za to nije znala.

 

 

Biljana Plavšić

"Bilo mi je teško da se suočim sa činjenicom da su Srbi činili zločine, nešto što njihovoj tradiciji ne pripada, jer su kroz sve ratove viteški prošli. Uverila sam sebe da su Srbi napustili veru i svoju tradiciju", dodala je Plavšićeva.

 

 

Ona je istakla da je u odnosu na druga zla, etničko čišćenje na ovim prostorima prati svaki rat, ali se to ranije nazivalo izbeglištvo. Plavšićeva je naglasila da niko nije mogao da je poveže sa onim za šta je optužuju, sem činjenice da se to dešavalo dok je ona bila član Predsedništva. Bivša predsednica Republike Srpske istakla je da nije imala dilemu da li treba da ode u Hag, jer nije htela da zbog nje ispašta narod ili makar i jedan pojedinac.

 

"Znala sam da će nedolazak svakog od nas neko platiti, narod ili neki pojedinci. Nikada nisam htela nekoga na taj da povredim ili da neko ispašta zbog mene", rekla je Plavšićeva i naglasila da je bila svesna posledica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here