Trener Mege Vladimir Jovanović, pred duel protiv Splita, istakao je da se nada da će ekipa prikazati kvalitetnu igru kakva je bila u većem delu prvenstva.

Mega u petak od 16 sati u 22. kolu ABA lige gostuje ekipi Splita, nakon pauze u prošlom kolu pošto je utakmica protiv ekipe Primorska registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Mege zbog istupanja slovenačke ekipe iz takmičenja.

– Ulazimo u završnicu sezone, ostalo je šest kola do kraja. Do ovog trenutka se liga praktično polarizovala na dva dela, gde prvih šest ekipa pretenduje na plasman u plej-of, i ostalih sedam ekipa, ne računamo Primorsku, gde je razlika između njih praktično do dve pobede. Stvarno je zanimljiva završnica gde svaka utakmica ima značaj, da li u borbi za plej-of ili za opstanak u ligi – rekao je Jovanović za klupski sajt.

– Mi se nalazimo u gornjem delu i pokušavamo još uvek da zadržimo šansu za plej-of, nećemo sigurno da odustanemo od toga. Protiv Splita smo u prvom delu odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone. Dosta su promenili tim tada već solidnog kvaliteta koji je bio popunjen talentovanim hrvatskim igračima i pojačan internacionalcima. Doveli su od tada Ukića i Babića, dok je Mariću protiv nas bio prvi meč. Dodatno su se pojačali kako bi obezbedili opstanak u ABA ligi i iskorak u hrvatskom prvenstvu, podigli su nivo igre, dobili dvomeč protiv Cibone čime su pokazali da nas očekuje težak meč.

Jovanović ističe da je njegov tim u prethodne dve utakmice protiv Borca i Krke pokazao da mu nedostaje konstanta da se vrati na stari kvalitet igre i da podigne intenzitet što se tiče odbrane i napada.

– Imali smo probleme sa odsustvima igrača i manjim povredama gde nismo uspeli da budemo kompletni na treninzima. To smo donekle uspeli da saniramo u prethodnom periodu. Moram da budem zadovoljan što se tiče treninga, neće biti lako, ali se nadam da ćemo u ovoj utakmici prikazati kvalitetnu igru koju smo imali u većem delu prvenstva – zaključio je Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here