Tanjug

Troje tinejdžera od kojih su devojčica stara 17 i dečak i još jedna devojčica po 15 godina, povređeni su sinoć oko ponoći kada je vozač “škode” skrenuo s kolovoza u Daničićevoj ulici u Nišu i naleteo na njih dok su bili na trotoaru.

Pored ovo troje tinejdžera bio je i devetogodišnji dečak koji je srećom izbegao povrede.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, vozač ima oko 25 godina i kada je video šta je uradio, on je pobedao s lica mesta, ali nije ga bilo teško naći jer je svoju “škodu” ostavio par stotina metara od mesta saobraćajne nesreće.

Njega je policija našla kući, a pobegao je jer prema nekim nezvaničnim pričama, jako se uplašio.

Nakon urađene hitne dijagnostike na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš, primljen je sedmnaestogodišnji dečak kome je utvrđen prelom kostiju stopala i koji je nakon saniranja povrede, na zahtev porodice, otpušten na kućno lečenje.

Kod devojke (17), dijagnostikovan prelom obe potkolenice i povreda bubrega, zbog čega je odmah uvedena u operacionu salu gde će biti hirurški zbrinuta. Trenutno je vitlano stabilna i neposredno nije životno ugrožena, ali zbog težine povreda, trenutno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze.

Druga devojka (15) primljena je sa prelomom karlice i trenutno je vitalno stabilna. Povreda sanirana i smeštena je na Kliniku, saopštili su nam u Kliničkom centru. Grozdana D, majka dečaka kome je polomljeno stopalo kaže da su deca bila na trotoaru kada je niotkuda naišla “škoda” koja ih je pokosila.

– Jednu devojčicu je auto nosio nekoliko metara, a koliko je jak udarac bio vidi se po ululjenjima na automobilu. Strašan šok smo doživeli sinoć. On je išao iz pravca Starog Vulkana, a deca su samo stajala na trotoaru. Tu je bio i moj devetogodišnji sin, ali ga je bog spasio. Tamo su slike bile strašne. Deca krvava, ma strašno – rekla nam je Grozdana.

Od početka godine ovo je druga saobraćajna nesreća gde su pešaci pokošeni na trotoaru. Prva se dogodila 4. januara kada su poginuli Andrej Preknkljušaj i otac troje dece Dejan Ilić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here