Kosovo online
Karl Bilt

Bivši švedski premijer Karl Bilt rekao je da će kosovski predsednik Hašim Tači biti uhapšen, ako optužnica protiv njega bude potvrđena.

On je u izjavi za GZERO Media ocenio da će, ako dođe do suđenja, zaštita svedoka biti „priličan problem“, prenosi Kosovo onlajn.

– Ako se optužnica, koja je objavljena, potvrdi, tada će se suočiti sa hapšenjem. I moraće da ode u Hag i da se suoči sa dugim i komplikovanim suđenjem gde će zaštita svedoka biti priličan problem. Proći će nekoliko godina. I bez sumnje, ovo će uznemiriti politiku Kosova – izjavio je Bilt.

Portparol Specijalnog tužilaštva u Hagu Kristofer Benet saopštio je juče da je ovo tužilaštvo Specijalizovanim većima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

2 KOMENTARA

  1. Огласио се и Карл Билд. Заборавио је ко је слао шведске официре да обучавају Шиптаре за рат (читај за ратне злочине) против Срба.
    Ма нема проблема за аријевску Европу. Срби имају најкраћу меморију на планети. Већ се спремају за годишњи одмор у Хрватској.
    Помози Боже ако може!

  2. KNIGHT, istog smo misljenja. Sta ce Srbija ako Hrvati zadrze nostalgicne goste – svoj sigurni most za povratak medju „cigane“. Za sve treba zatvoriti granicu, zabraniti povratak! Jer pravom Srbinu ni u snu ne pada na pamet putovanje i letovanje u „nasoj lijepoj“. Ni tranzit! Tamo odlaze samo izdajnici i osobe bez sposobnosti pamcenja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime