EPA/Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je svoju kandidaturu za predsednika Kosova predstavio Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, malo pre nego što je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njih dvojice, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj je istakao da je sa bivšim kosovskim predsednikom i bivšim liderom Demokratkse partije Kosova (DPK) razgovarao o svojoj kandidaturi za predsednika.

Prema njegovim rečima, oni su čak bili na kraju zatvaranja tog procesa.

– Njima sam predstavio svoju kandidaturu. Imali smo približavanje stavova u poslednjim trenucima. Zaista je došlo do velikog približavanja. Bili smo blizu dogovora – istakao je Haradinaj.

Takođe je naveo da je imao planiran sastanak sa Veseljijem onog dana kada je otputovao u Hag, ali da do tog sastanka nije došlo.

– Na dan kada je Kadri Veselji otputovao, planirali smo još jedan sastanak, ali do njega nije došlo – poručio je Haradinaj.

Bivši kosovski premijer je istakao da čak ni partnerima u vladi nije teško da glasaju za njega kao predsednika, već je pitanje kako postići dogovor sa DPK.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here