Biseri za “Teslu”!

0

KUD Biseri
 

Scenarista i reditelj Luis-Pjer Dival i umetnički direktor KUD Biseri Goran Jablanović najavljuju pravi spektakl jer, u "radnom pogonu" je veliki broj učesnika.

– Nastupiće celi KUD Biseri iz Dransija, sedam glumaca i 120 igrača. Projekat je ozbiljan, uputili smo mnogo poziva, odazvaće nam se francuska TV, firme vezane za ime

Luis-Pjer Dival i Goran Jablanović

Nikole Tesle, kao "Tesla motor", ljudi iz pozorišnog miljea i drugi. Ulaznice su prodavane na raznim punktovima u Parizu. Hteli bismo da se zahvalimo našoj crkvi i dobročinitelju Simi Laloviću koji su svojim prilogom olakšali posao. Nadamo se da će ovaj spektakl biti ponovo tražen – kažu Luis-Pjer i Goran.

Drugi projekat u Parizu je takođe prerastao u tradicionalni (održava se peti put), posvećen deci Kosova i Metohije, a održaće se 17. maja, sa početkom u 19 časova, u svečanoj opštinskoj sali pariskog predgrađa Bondi. Sve se odvija u organizaciji SKUD Izvor, koji deluje pri pariskoj parohiji Sv. Sava.

– Naše opredeljenje je 100 odsto humanitarno, dakle, humanitarni koncert za decu Kosova i Metohije, a pod naslovom "Srcem za srce Srbije" – saopštava igrač i sekretar Izvora Dalibor Ignjatović.

Ovaj put u programu će učestvovati KUD-ovi Prijateljstvo, "Sveti Nikola", Biseri, Mladost i Izvor. Specijalni gost je KUD "Abrašević" iz Kraljeva, muzikom će u srce dirati i orkestar Trokadero iz Pariza i pevač Milanče Radosavljević.

 

Lično uručili pomoć

– Do sada, tokom protekla četiri koncerta, SKUD Izvor je prikupio 50.000 evra i lično ih nosio među kosovsku srpsku decu, i to sa akcentom ne na sever Kosova, već u enklave – ističe Dalibor Ignjatović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here