EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi izjavio je da na Kosovu nikada nije bilo simpatija prema Rusiji, dodajući da su građani Kosova okrenuti ka SAD.

– Možda smo nacija koja je najviše proamerička na svetu. Zahvalni smo Amerikancima koji su spasli građane Kosova 1999. godine. Istovremeno, građani Kosova ne podržavaju akcije Rusije, koja je od samog početka bila protiv težnji Kosova. Ovde nikada nije bilo simpatija prema Rusiji. Rusija nije priznala nezavisnost Kosova 2008. godine – rekao je Bisljimi u intervjuu za poljski radio “Vnet”.

Bisljimi je naveo da su dobri odnosi Kosova i SAD zasnovani na svakodnevnoj saradnji.

– Dobri odnosi Kosova sa Amerikom nisu ograničeni samo na sećanja – saradnja se nastavlja svakog dana. Prošle godine na Kosovo je stiglo 1.800 raseljenih Avganistanaca. Sve je urađeno u dogovoru SAD i vlade Kosova – rekao je Bisljimi.

3 COMMENTS

  1. Ni Grcka vas ne priznaje pa joj idete u posetu. A raseljene ste naselili tamo gde su srpske kuce proteranih, ljige jedne.

  2. Kako sada poštujete Rusiju koja vam je napravila državu Albaniju, tako ćete sutra poštovati i SAD koja vam je napravila lažnu državu Kosovo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here