Kosovo online
Kfor na Jarinju

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi rekao je da je plan Srbije bio da “spali administrativni prelaz Jarinje”, i dodao da su to sprečile institucije Kosova uz posebne bezbednosne mehanizme.

Bisljimi je na Fejsbuku naveo da “Srbija nije zaustavila huligane, već promenila plan o spaljivanju Jarinja”.

“Značajno je povećan intenzitet hibridnih napada Srbije i Rusije na Republiku Kosovo. Grafik koji su napravile bezbednosne institucije, a koji samo odražava nedavnu krizu na Jarinju, jasno pokazuje aktere umešane i pravog autora Putina. Rusko-srpski plan da se spali granična tačka Jarinja je postojao. Ovaj plan su sprečile institucije Republike Kosovo (posebno bezbednosni mehanizmi), u saradnji sa zapadnim partnerima (posebno Amerikancima)”, naveo je Bisljimi.

Prema njegovim rečima, kao što Srbija ima Rusiju i Kinu za saveznike, Kosovo ima SAD.

“Oni predstavljaju agresiju, mi predstavljamo slobodu”, zaključio je Bisljimi.

2 COMMENTS

  1. I tako se Albanci jednog dana probude i shvate da su se Ameri dogovorili sa Srbima i da oni moraju svoje ambicije sa Kosova da prebace u Švajcarsku gde su takodje značajna etnička grupa…pa sve iz početka…glumatanje žrtve…proterivanje domicilanog stanovništva….uništavanje verskih objekata…kriminalizovanje društva,…osiromašivanje naroda…a da li će im poći za rukom da ubede NATO da bombarduju i Švajcarsku – ne znam , možda – ukoliko budu dovoljno platili…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here