EPA/Ettore Ferrari

David Ferer, nekada treći teniser sveta, sada je direktor ATP turnira u Barseloni.

Finalista Rolan Garosa 2013. i osvajač 27 titula u singlu, ima vrlo odgovoran zadatak, a uveren je i da je španski tenis i dalje na dobrom putu.

Ferer je u intervjuu za “La Vanguardiju” priznao da je zadovoljan sastavom glavnog žreba ove sezone.

– Srećan sam što ćemo imati ovde Cicipasa, koji je prošle godine igrao finale sa Rafom i koji je bio blizu osvajanja Rolan Garosa, on je vrlo harizmatičan igrač. Imamo tu i Kaspera Ruda koji je veoma dobar na šjaci i igrao je na ATP Tur finalu. Tu su Pablo Karenjo Busta kao i Karlos Alkaras, ovogodišnje otkrovenje, igrač velike budućnosti koji će biti ključan za španski tenis posle Rafe – kaže Ferer.

Taj dan kada će Nadal okačiti reket o klin je sve bliži.

– Era posle Nadala će biti teška. Rafina senka pokriva mnogo. Neće biti igrača poput njega. Ipak, imamo sreće. Imamo Karlosa Alkarasa koji će biti naslednik. Ne volim da ga poredim sa Rafom jer je on unikatan, poseban – dodao je Ferer.

Rekao je da će ovu godinu mladi igrač iz Mursije završiti među Top 10, ali i da ga podseća na jednog drugog bivšeg šampiona.

– Možda mi najviše liči na Gustava Kuertena koji je uvek dominirao u poenu, sa tom lakoćom generisanja snage bez previše napora. Teško je porediti ga, ali ima nešto drugačije. Ima veliku snagu udaraca protiv bilog kog igrača, čak i onih iz Top 10, u stanju je da dominira, a to je jako teško. Igra dobro i iz kontre i fizički se formirao. Lako daje ubrzanje loptici i ima superiorna oružja – kaže David.

Neizostavna je bila priča i o “velikoj trojci”, Đoković, Federer, Nadal.

– Najbolja trojka je ostarila. Ipak, Rafa i Đoković i dalje ističu taj natpis, ‘mi smo još tu’. U najvažnijim momentima i dalje su najbolji. Prvo, ne želim da mislim o tome kada će oni završiti karijere. Dopada mi se to što vidim tu inicijativu da se odredi ko je najbolji na planeti u ovom sportu. I sviđa mi se što je Rafa najbolji u ovom trenutku. Mislim da će između Nadala i Đokovića biti ta borba da se vidi ko je najbolji. Ne kažem da Rodžer ne može da bude blizu osvajanja slema, ali dve godine se ne takmiči, neće biti ni među nosiocima i moraće sa najboljima da igra odmah, a to vas troši fizički – kaže direktor turnira u Barseloni.

Osvrnuo se i na to što Novaka Đokovića neko vreme nije bilo na turnirima.

– Šteta je za tenis, jer uvek želimo da vidimo najbolje na svetu kako se takmiče, a Đoković je jedan od najboljih u istoriji. Nadam se da će se i to sa neigranjem rešiti uskoro. Već smo ga gledali u Monte Karlu – zaključio je Ferer koji je na kraju dodao i da bi u budućnosti voleo da bude selektor Dejvis kup tima Španije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here