Tanjug/AP
Prva dama SAD Melanija Tramp

Bivša prijateljica i savetnica Melanije Tramp, Stefani Vinston Volkof, u svojoj knjizi koja bi trebalo 1. septembra da se pojavi u prodaji, tvrdi da ima snimke u kojima prva dama iznosi uvredljive primedbe na račun članova porodice Tramp.

Vinston Volkof, koja je jedno vreme bila u službi Melanije Tramp, napisala je knjigu Melanija i ja: Uspon i pad mog prijateljstva sa prvom damom. Tvrdi da je snimala prvu damu bez njenog znanja, što se donekle poklopilo sa snimcima koje je nedavno objavila Trampova sestra Marjana Tramp Bari.

Navodno najteže reči Melanija je izrekla o Ivanki Tramp i njihov odnos je oduvek bio veoma zategnut. Nekadašnja prijateljica i saradnica tvrdi da je prvu damu na inauguraciji najviše brinulo kako na službenim fotografijama da izgura Ivanku iz kadra.

Posebno je bila ljuta kada je shvatila da Ivanka organizuje nekoliko manifestacija koje su do tada bile isključivo u nadležnosti prve dame. Nije želela čak ni da sarađuje sa dizajnerima koji su radili sa Ivankom.

Knjiga će se baviti i nekim od najkontroverznijih i najneprijatnijih trenutaka koje je preživela Melanija Tramp, uključujući i aferu koju je izazvala Stormi Danijels koja je tvrdila da je bila u ljubavnoj vezi sa predsednikom, što je on negirao, kao i priču o tome kakvu je poruku trebalo da pošalje jakna koju je nosila a na kojoj je pisalo „Baš me briga, a vas?“

– Svako intimno pitanje o njenom braku vešto je izbegavala i neprimetno prebacivala temu razgovora na mene, mog muža i decu i moju karijeru kojom je bila fascinirana – tvrdi Vinston Volkof.

O ljubavnim izletima svoga muža i navodnom isplaćivanju žena da ćute o seksualnim odnosima sa njim nikada nije rekla ni reč. A na sve zabrinute komentare oko Trampovog ponašanja, odgovarala je sa „Znam za koga sam se udala“.

Sve ove priče nagovestio je i promotivni tekst kojim je najavljivana ova knjiga u pretprodaji:

– Kako je Melanija reagovala na snimke objavljene u emisi Akses Holivud i na aferu svoga supruga sa Stormi Danijels? Da li se dobro slaže sa Ivankom? Zašto je nosila jaknu na kojoj piše „Baš me briga, a vas?“ Da li je Melanija sređna što je prva dama? I šta se stvarno desilo sa fondom za inauguraciju od 107 miliona dolara?

Stefani Vinston Volkof je bila direktor za posebne događaje u Vogu, i organizovala je devet „Met gala“ večeri, a Melaniju Knaus je upoznala 2003. godine i bila je zadužena da „transformiše tadašnju devojku Donalda Trampa iz grubo sečenog dragulja u dragoceni dijamant“.

Ovo će biti još jedna knjiga u nizu koje su napisane o predsedniku Donaldu Trampu, prvoj dami i administraciji, uključujući i ispovest Trampove nećake, Meri Tramp i savetnika za Nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

Volkof je radila kao neformalna, neplaćena savetnica Melanije Tramp sve do februara 2018. godine kada je napustila ovu poziciju u trenutku kada se u medijima pojavila informacija da je njena firma “WIS Media Partners” dobila 26 miliona dolara za angažman tokom inauguracije.

Melanija ju je otpustila tako što joj je poslala mejl.

– Žao mi je što se naša profesionalna saradnja završava, ali me teši činjenica da je naše prijateljstvo jače od politike – napisala je Melanija svojoj dugogodišnjoj saradnici i prijateljici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here