Youtube/B92
Kameron Manter

Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji od 2007. do 2009. Kameron Manter izjavio je da je pred Srbijom odluka o tome na kojoj strani svetske realnosti će se naći u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu.

Manter, penzionisani američki diplomata, ukazao je u intervjuu za Glas Amerike da bi odstupanje od zapadnih vrednosti Srbiju i njene građane, kako je istakao, moglo oterati u zaborav.

– Moja bojazan, kao prijatelja Srbije i njenog naroda za koji smatram da pripada Evropskoj uniji, jeste da će je to učiniti nevažnom. To bi bila šteta jer Srbija ima jako mnogo da ponudi Zapadu – naveo je Manter.

Prema njegovim rečima, jedno je govoriti da želite da pripadate Zapadu, a da s druge strane, govorite o navodnom narušavanju svog samopoštovanja.

– Potrebno je da odlučite kakva država želite da budete. Autoritarna – koja se obračunava sa medijima, bez opozicije i suštinski saglasna sa bezraložnim i neopravdanim napadom Rusije na Ukrajinu… Ili želite da živite evropski život – ukazao je Manter i dodao da je to izbor koji građani Srbije i rukovodstvo treba da naprave.

– Ako ne uspeju, mislim da ih niko neće kazniti. Jednostavno će biti zaboravljeni – rekao je Manter, uz napomenu da je zaborav o kom govori, prema njegovom uverenju, gori nego međunarodni pritisci ili uslovljavanja.

8 COMMENTS

  1. Nemojte nam se utrpavati , znamo mi kakvi ste prijatelji , iskusili smo to od 1991 do 1999 godine . ahavala vam puno .

  2. Ma more da se gonite kad ste nas cepali 90.i Bomdardovali niste spominjali nezaborav vazno je bilo da iskalite silu moci i sad bi da nas uvlacite u kance pakla to nam nije potrebno Srbiji je naj bolji put neutralnosti po sistemu Svajcarske.

  3. Ma daj, malo pogledaj, šta je svet! Prema vašim standardima, ni za Batu Živojinoviće niko nije znao, mada je Valter brani Sarajevo najgledaniji film u istoriji!

  4. Nas interesuje kolika primanja mozemo imati i koliko mozemo mjesecno ustediti.
    Nazalost, Evropa je svedena na prezivljavanje.
    Prezivjeti mozemo i sami.
    Rukovodstva, istocnih zemalja trebaju imati na umu da poboljsaju ekonomiju, tj. da razviju svoje proizvode i njih da prodaju direktno.
    A ne samo da privlace strane firme od kojih nema znacajnog napeetka.

  5. Sobzirom da zapad gubi bitku na geopolitickoj sceni ide ka svom kraju potrebno im je da sto vise covjecanstva povuku za sobom racunajuci da ce time da se na neki nacin bar malo spasu ili ublaze neminovan poraz

  6. A STA STE VI TO RADILI PRIJE BOMBARDOVANJA.TO MORATE DA ZNATE.NEKOLIKO PUTA JE MILOSEVIC BIO OPOMENUT DA SLIJEDI BOMBARDOVANJE ALI ON NIJE POPUSTIO NA ZAHTJEVE NATO SAVEZA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here