Nekadašnji igrač juniorskog tima Crvene zvezde Vojislav Stojanović  postaće član Partizana.

Kako Vesti online saznaju, veliki talenat srpske košarke Vojislav Stojanović postaće igrač “večitog rivala”.

Igra na poziciji beka, a trenutno nastupa italijansku za Vanoli Kremonu.

Vojislav je nastupao u mlađim kategorijama Crvene zvezde a zatim i u juniorskoj selekciji gde je igrao sa godinu dana starijom generacijom. U crveno-belom dresu je 2014. godine osvojio Evroligaški Najk turnir za juniore gde je izabran za MVP turnira, sa prosečnih 13,5 poena, 6,3 skokova, 4,8 asistencija i 1,5 ukradenih lopti.

Stojanović 2015. godine nije želeo da potpiše profesionalni ugovor sa Zvezdom pa je prešao u italijansku Orlandinu, zbog čega su se crveno-beli kasnije žalili i FIBA.

Početkom avgusta prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor sa Torinom. Na klupi Torina je početkom prethodne sezone sedeo legendarni Leri Braun, koji je u karijeri vodio mnogo NBA timova, a sa Pistonsima je 2004. godine bio i šampion.

Braun je tada rekao da mu se Stojanović ne uklapa u sistem pa je ugovor posle par meseci i raskinut, a Vojislav je potpisao za Kremonu.

Legendarni Leri Braun je inače poznat po tome što Darku Miličiću, drugom piku sa legendarnog drafta 2003. nikada nije pružio pravu šansu u Detroitu. Takođe, nije imao milosti ni prema legendi jugislovenske košarke Žarku Paspalju u San Antonio Sparsima početkom 90-ih godina prošlog veka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here